دوره 43، شماره 3 - ( پاییز 1401 )                   جلد 43 شماره 3 صفحات 447-428 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tabei S M S. Extremist Vandalism and Tomb of Sheikh Ali-Naqi Estahbanati. Athar 2022; 43 (3) :428-447
URL: http://athar.richt.ir/article-2-1010-fa.html
تابعی سید محمدصادق. وندالیسم افراط‌گرا و آرامگاه شیخ علی‌نقی اصطهباناتی. فصلنامه علمی اثر. 1401; 43 (3) :428-447

URL: http://athar.richt.ir/article-2-1010-fa.html


کارشناسی ارشد علوم سیاسی، گروه علوم سیاسی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران ، tabei.64@umz.ac.ir
چکیده:   (5425 مشاهده)

آرامگاه شیخ علی‌نقی اصطهباناتی یکی از آثار ملی و هویت‌بخش کشور است که دستخوش دست‌اندازی و تخریب‌های عمدی بسیاری بوده است. با گذشت ده سال از تخریب دیوار محوطۀ آن، نه‌تنها اقدامی برای مرمت و بازسازی آن صورت نگرفته، بلکه برخی مدعی شده‌اند این بنا مسجدی قاجاری است و مدفن شیخ نیز در اصفهان است؛ ازاین‌رو این پرسش مطرح است که چگونه افراط‌گرایی بقای آرامگاه شیخ را با تهدید مواجه ساخته است؟ به‌ نظر می‌رسد تفاوت‌های عقیدتی و برداشت‌های افراطی دینی به انگیزه‌ای برای تخریب این آرامگاه و تحریف تاریخی پیشینه و مدفن شیخ تبدیل شده است. هدف این پژوهش آشنایی با «وندالیسم افراط‌گرا» و نقش آن در تخریب این آرامگاه و آگاهی‌بخشی پیرامون این مسئله است. برای پیشبرد این موضوع از نظریه‌های وندالیسم، روش توصیفی-تحلیلی و منابع کتابخانه‌ای-اسنادی استفاده شده است. یافته‌ها نشان می‌دهند افراط‌گرایی با استفاده از کارویژه‌های تحریف، تخریب و ممانعت از ترمیم، به تهدیدی برای بقای مجموعۀ شیخ علی‌نقی اصطهباناتی تبدیل شده و تحریف تاریخی، مکملی برای پروژه‌های تخریب و ممانعت از ترمیم در راستای کاهش حساسیت، فشار اجتماعی و بی‌تفاوتی دستگاه‌های متولی است؛ ازاین‌رو نیازمند مستندسازی و آگاهی‌بخشی از طریق تولید محتوای علمی و رسانه‌ای و پیگیری گروه‌ها و فعالان اجتماعی است.

متن کامل [PDF 1446 kb]   (2380 دریافت)    

✅ آرامگاه شیخ علی‌نقی اصطهباناتی یکی از آثار ملی و هویت‌بخش کشور است که دستخوش دست‌اندازی و تخریب‌های عمدی بسیاری بوده است. با گذشت ده سال از تخریب دیوار محوطۀ آن، نه‌تنها اقدامی برای مرمت و بازسازی آن صورت نگرفته، بلکه برخی مدعی شده‌اند این بنا مسجدی قاجاری است و مدفن شیخ نیز در اصفهان است.


نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: حفاظت و مرمت
دریافت: 1400/12/11 | پذیرش: 1401/5/7 | انتشار: 1401/9/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.